Levähdyspaikka

Levähdyspaikka on kiertävä päiväkeskus, joka toimii pakettiautosta käsin. Pakettiauto muuntuu kahvilaksi, joka tarjoaa ihmisille mahdollisuuden kokea yhteyttä ja saada tietoa eri palveluista.

Levähdyspaikka on silta kadulta palveluihin erityisesti asunnottomille ja päihdeongelmaisille, joskin apua ja tukea on tarjolla kenelle vain. Kadulla tarjotaan palveluihin ohjausta sekä infopaketteja erilaisista palveluista päihteidenkäyttäjille, asunnottomille, rikostaustaisille, vähävaraisille jne. Levähdyspaikka tarjoaa ihmisille paikan levähtää kahvikupin äärellä ja kokea yhteyttä. Pakettiautossa on “toimisto”, jossa työntekijä voi keskustella asiakkaan kanssa rauhassa. Asiakkaalla on myös mahdollisuus käyttää tietokonetta. Kadulla jaetaan puhtaita vaatteita niitä tarvitseville. Toiminnan taustalla on ajatus, että jokainen ihminen on Jumalan luoma ja arvokas, ja ansaitsee tulla kuulluksi ja nähdyksi.

Levähdyspaikka on saanut kahvitukseen erittäin laadukkaat lahjoittajat. Leipomotuotteita, pullaa ja leipää, lahjoittaa Gateau-leipomo. Paikalliset pienpaahtimot Rost&Co. sekä Warrior Coffee lahjoittavat parasta kahvia. Lisäksi tarjolla on teetä ja vettä sekä joka toinen perjantai lämmintä ruokaa. Levähdyspaikan yksi arvoista on tarjota vain parasta.

Levähdyspaikassa palvelee runsas joukko vapaaehtoisia sekä kadulla että katutyön taustavoimissa. Jos innostaa tulla mukaan tutustumaan toimintaan ja liittymään vapaaehtoiseksi niin tule suoraan katupisteelle tai ole yhteydessä työntekijään. Olemme erittäin kiitollisia jokaisesta vapaaehtoisesta!

Levähdyspaikan työntekijä tekee yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa sekä on mukana alan verkostoissa. Levähdyspaikka toimii lahjoitusten varassa.

Levähdyspaikka on auki 13.8.2021 alkaen seuraavasti:
Maanantaisin klo 15-18 Kontulan ostari, metroaseman ulkoseinämä
Keskiviikkoisin klo 11-14 Ala-Malmin tori
Perjantaisin klo 17-20 Vaasan puistikko (Piritori), Sörnäinen

Työntekijä Johanna Puirava, 045 7876 6865, johanna.puirava(at)viadia.fi

Facebook– ja Instagram-sivujen kautta voi seurata Levähdyspaikan toimintaa. Facebook-sivulle tulee tietoa myös mahdollisista poikkeuksista aikatauluissa.