Yhteisöruokailu "Soppakirkko" Annankatu 1:ssä

Kevätkauden päätössoppa keitetään 13.6..
Syksyllä jatkamme taas 5.9. alkaen. 

 

Soppakirkossa tarjoamme kerran viikossa maksuttoman maukkaan lounaan Helsingin vapaaseurakunnan tiloissa. Usein lounas on muutakin kuin soppaa. Kirkko viittaa lyhyeen vapaahtoiseen hartaushetkeen ennen lounaan tarjoamista.

Soppakirkko avaa ovensa torstaisin klo 11.00
(Klo 11.00-11.30 on vapaaehtoinen hartaustilaisuus.)

Tervetuloa syömään ja kokemaan yhteyttä!

Jo yli neljännesvuosisadan ajan Helsingin vapaaseurakunnan alasalissa, Annankatu 1:ssä, on torstaisin klo 11.00 toiminut Soppakirkko. Hartaushetkeen ja lounaalle on kokoontunut 80-100 henkilöä.

Soppakirkon vapaaehtoiset heräävät varhain torstaiaamuisin. Kokki saapuu keittiöön jo ennen kuutta. Tarvittavat ruoka-aineet on valmisteltu edeltävänä päivänä. Aamun varhaisina tunteina iso joukko vapaaehtoisia kattaa Annankatu 1:n alasalin valmiiksi ottamaan vastaan soppakirkkovieraita.

Ovet soppakirkkoon avataan jo puoli yhdeltätoista; ulkona ei tarvitse jonottaa. Vieraat toivotetaan tervetulleiksi. Yhteentoista mennessä alasali on täynnä. Pieni hartaushetki aloitetaan yhteislaululla. Lyhyen puheen ja rukouksen jälkeen lauletaan vielä toinen laulu. Ruoka jaetaan pöytiin. Alasalin tilat ovat pienet eivätkä mahdollista noutopöytää. Usein ruokaa on valmistettu niin paljon, että sitä on myös mahdollista ottaa mukaan.

Soppakirkkovieraat poistuvat tilaisuudesta omaan tahtiin. Jotkut käyvät vain kuuntelemassa puheen ja syömässä aterian. Toisille soppakirkosta on muodostunut tärkeä jokaviikkoinen sosiaalinen tapahtuma. Pöydissä istutaan ystävien kanssa ja jaetaan kuulumisia. Nauru raikaa!

Soppakirkko toteuttaa Raamatun ohjetta: ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” (Matt 22:39). Kunnioitamme maailmankatsomustasi ja toivomme, että voisit kokea lämminhenkisen yhteisen ateriahetken hyvässä seurassa.

Soppakirkko toimii lahjoitusvaroilla. Useat ihmiset ovat saaneet sydämelleen tämän tapahtuman. Ateria on ilmainen, eikä osallistujilta kerätä kolehtia.

Hellitä hetkeksi ja tule mukaan!

Kysy lisää:
Reijo Helameri
reijo.helameri@elisanet.fi
Puh. 040 507 0078